رنگها تاثیر زیادی در احساسات کاربران دارند، استفاده از یک رنگ مناسب میتواند، افراد را برای بازدید صفحات سایت شما مشتاق کند. اگر دقت کرده باشید، بسیاری از شبکههای اجتماعی پرآوازه مانند توییتر، فیسبوک و غیره دارای لوگویی به رنگ آبی هستند. این امر یک پدیده تصادفی نیست، بلکه روانشناسی بسیاری در پشت پرده آن وجود دارد. در این نوشتار بر آن شدهایم که با آموزش روانشناسی رنگ در طراحی سایت در خدمت شما عزیزان باشیم. همچنین در رابطه با این موضوع پیشنهاد میدهیم تا مقالات، طراحی رابط کاربری چیست؟ و فیگما چیست؟ Figma چه کاربردی در طراحی دارد؟ را مطالعه کنید.
اهمیت رنگ در طراحی سایت
برگزیدن پالت رنگی مناسب در طراحی سایت شانس موفقیت شما را به شدت بالا میبرد. رنگ باعث میشود که کاربران برند مورد نظر را بهتر بشناسند و به آن اعتماد کنند. انتخاب رنگ مناسب نه تنها ظاهر سایت را زیبا و کاربرپسند میکند، بلکه بهعنوان ابزاری قدرتمند برای موفقیت کسب و کار وبمستر تلقی میشود.
کاربران هنگامی که از سایتی با رنگ نامناسب بازدید میکنند، احساس عدم اعتماد کرده و بلافاصله از آن خارج میشوند. این مسئله در فروشگاههای آنلاین اهمیت بسیار زیادی دارد؛ زیرا عملا کاربر از خرید منصرف میشود. این مسئله حتی میتواند موجب شکست وبسایت مورد نظر شود؛ لذا توصیه میشود که در انتخاب رنگ مناسب به آموزش روانشناسی رنگ در طراحی سایت توجه ویژهای داشته باشید.
اصول رنگبندی سایت
به هنگام انتخاب رنگ برای سایت باید اصول روانشناسی رنگ را مد نظر قرار دهید، بهعنوان مثال اگر رقیب شما از یک رنگ خاص در لوگوی شرکت خود استفاده کرده است، بهتر است که شما دور آن رنگ را خط بکشید. به هنگام انتخاب رنگ باید به مخاطب خود فکر کنید و ببینید که با چه رنگی به سمت سایت شما جلب میشود. برای مثال رنگ یک سایت آموزشی قطعا با سایت فروش لوازم آرایش متفاوت است.
یکی از اشتباهات رایج در انتخاب رنگ برای وبسایت به کار بردن رنگهای زیاد است. علاوه بر آن اگر برای نوشتهها و پس زمینه سایت از رنگهای مکمل استفاده کنید، متن به خوبی دیده نشده و چشم کاربر خسته میشود.
روانشناسی رنگ قرمز
در مبحث آموزش روان شناسی رنگ در طراحی سایت ابتدا به رنگ قرمز میپردازیم. رنگ قرمز با عشق و هیجان خاصی همراه است، پس بهتر است زمانی برای طراحی سایت استفاده شود که وبمستر قصد داشته باشد، توجه کاربران را به موضوعی جلب کند. انتخاب رنگ قرمز معمولا برای سایتهایی با موضوعاتی همچون سرگرمی، مد، تبلیغات و غیره گزینه مناسبی است. در طرف مقابل به کار بردن این رنگ برای سایتهایی که در زمینه فروش محصولات لوکس هستند، توصیه نمیشود.
روانشناسی رنگ سبز
دیدن رنگ سبز ناخودآگاه در ذهن انسان مسائلی از قبیل ثروت، سلامتی، طبیعت و غیره را تداعی میکند. از آنجا که این رنگ به شدت آرامشبخش است، بهتر است که برای سایتهایی که در زمینه طبیعت و جهانگردی فعالیت دارند، استفاده شود. به کار بردن رنگ سبز برای طراحی وبسایتهایی که در مورد تکنولوژی هستند و یا فروشگاههای آنلاین محصولات لوکس مناسب نیست.
روانشناسی رنگ زرد
در زمینه آموزش روانشناسی رنگ در طراحی سایت لازم است ذکر شود که رنگ زرد با مضامینی نظیر خوشبینی، ارزانی و شادی همراه است. اگر موضوع وبسایت شما در مورد شادی و مسائلی از این قبیل است، رنگ زرد بهترین گزینه است. از این رنگ همچنین میتوانید برای دکمههایی که کاربر با کلیک بر روی آن به صفحه خاصی هدایت میشود، استفاده کنید. رنگ زرد در طولانی مدت چشم را خسته میکند، لذا توصیه میشود که خیلی روی این رنگ مانور ندهید.
روانشناسی رنگ آبی
روانشناسی رنگ آبی بیانگر آرامش، وفاداری، کیفیت، انرژی و غیره است. این رنگ محبوب معمولا توسط کمپانیهای بزرگ و همچنین موسسات مالی استفاده میشود. علت این مسئله حس اطمینانی است که آبی در انسان به وجود میآورد. به دلیل اینکه رنگ آبی آرامشبخش است، بهتر است که برای سایتهایی که در حوزه پزشکی و بهداشتی فعالند، به کار رود.
اگر از این رنگ بیش از حد در طراحی سایت استفاده کنید، ظاهر آن را سرد و بی روح نشان میدهد. بهتر است که آبی را در وبسایتهایی که در مورد غذا فعالیت دارند، به کار نبرید.
روانشناسی رنگ نارنجی
با دیدن رنگ نارنجی بلافاصله حس شادی و اشتیاق در کاربر زنده میشود. در آموزش روانشناسی رنگ در طراحی سایت به وبمستران گفته میشود که برای جلب توجه از این رنگ استفاده کنند. این جلب توجه میتواند برای مواردی نظیر خرید از سایت، عضویت و سایر امور باشد. با توجه به روانشناسی رنگ نارنجی، از آن معمولا برای وبسایتهای تجارت الکترونیک، تکنولوژی و غذا استفاده میشود.
روانشناسی رنگ صورتی
رنگ صورتی بیانگر عشق و صمیمیت است و موجب تسکین اعصاب بیننده میشود. از آنجا که دختران علاقه شدیدی به این رنگ دارند، اگر قصد راهاندازی سایتی با محوریت موضوعات مربوط به دختران را دارید، صورتی بهترین گزینه است. از طرف دیگر استفاده از رنگ صورتی برای سایتهای رسمی مناسب نیست.
روانشناسی رنگ سفید
با دیدن رنگ سفید احساساتی نظیر پاکی، امنیت و شادی در کاربر زنده میشود. این رنگ مناسبترین گزینه برای وبسایتهایی با محوریت سلامتی است، البته در سایتهای علمی نیز میتوان از آن استفاده کرد. به طور کلی این رنگ در اغلب سایتها در کنار سایر رنگها به کار میرود.
روانشناسی رنگ مشکی
رنگ مشکی نشانه قدرت، کمال، راز و غیره است. این رنگ برای فروشگاههای آنلاین لوازم آرایش، کالاهای لوکس و مد بسیار توصیه میشود. البته بهتر است که در استفاده از این رنگ زیادهروی نکنید، زیرا ممکن است موجب استرس کاربر شود و سایت را پس از مدت زمان کوتاهی ببندد.
طراحی سایت ریزهکاریها و پیچیدگیهای بسیاری دارد؛ حتی گاهی انتخاب یک رنگ نامناسب باعث میشود که در کسب و کار خود موفق نشوید. وبسایت هنگامی عملکرد مطلوب و بازدهی بالایی پیدا میکند که تمام اصول طراحی در آن رعایت شود و ظاهری کاربر پسند داشته باشد.
گروه برنامه نویسی صعود با برخورداری از کادر با تجربه و حرفهای در زمینه طراحی وب سایت، به شما کمک میکند که ظاهر سایت خود را بهبود بخشیده و فعالیت خود را گسترش دهید. برای سپردن طراحی سایت خود به تیم مجرب و حاذق صعود کافیست که از طریق سایت اقدام کنید.همینطور در رابطه با این موضع پیشنهاد میدهیم تا مقاله ی، adobe xd چیست؟ همه چیز درباره adobe xd را مطالعه کنید. همچنین به منظور برخورداری از آموزش روان شناسی رنگ در طراحی سایت میتوانید ما در شبکههای اجتماعی تلگرام و اینستاگرام دنبال نمایید.
درباره مطلب دیدگاهی بنویسید