آیا تا به حال بر سر دو راهی خوب و خوب تر مانده اید؟ برای انتخاب کردن راه خود از چه روشی استفاده کرده اید؟ مسلما هنگامی که افراد در انتخاب میان دو چیز دچار شک می شوند، به بررسی مزایا و معایب و مقایسه آن دو چیز می پردازد تا بتوانند بهترین مورد را انتخاب کنند. اگر شما تا به حال در حوزه برنامه نویسی و طراحی سایت فعالیت کرده باشید، گرفتار این موضوع شده اید که کدام یک از روش های طراحی سایت مناسب تر است؟ طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی کامل آن سایت؟ فرق وردپرس و برنامه نویسی چیست؟ در این مقاله ما وردپرس، برنامه نویسی و مزایا و معایب هر کدام را بررسی می کنیم تا به شما در انتخاب بهترین راه کمک کرده باشیم.
فرق وردپرس و برنامه نویسی
طراحی سایت مورد نظر شما وابسته به میزان خواسته های شماست. اینکه آن وب سایت از چه کیفیت و قابلیت هایی برخوردار باشد، چقدر زمان برای طراحی آن دارید و تا چه مقدار می خواهید هزینه کنید. برای اینکه به فرق وردپرس و برنامه نویسی پی ببرید و بهترین گزینه ممکن را انتخاب کنید، ابتدا باید هر کدام از آنها به طور کامل برای شما معرفی شوند.
وردپرس
وردپرس، یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) تحت وب است که تشکیل شده از افزونه ها و پوسته های مختلف می باشد که به صورت رایگان برای راه اندازی وب سایت در اختیار شما گذاشته می شود. شما با استفاده از ورد پرس بدون کد نویسی و در کمترین زمان ممکن می توانید سایت خود را راه بیندازید، محتوای مورد نظر خود مثل متن، فایل های صوتی و تصویری را بر روی سایت بارگزاری کرده و آن را مدیریت کنید.
وردپرس شامل انواع پلاگین (قالب) های متنوع است که به زبان PHP برنامه نویسی شده و به شما امکان اضافه کردن قابلیت های مختلف به سایت را می دهد. با استفاده از این پلاگین ها می توان انواع سایت های شخصی، تجاری، وبلاگی، خبری، دانلودی و... را راه اندازی کرد. یکی از محبوب ترین پلاگین های وردپرس که برای طراحی سایت های تجاری به کار برده می شود، ووکامرس می باشد. ووکامرس در واقع یک پلاگین فروشگاه ساز برای سایت شما است. به شما پیشنهاد میکنیم که برای آشنایی کامل با سیستم مدیریت محتوا وردپرس حتما مقاله وردپرس چیست؟ و چه کاربردی دارد و تفاوت طراحی سایت و وردپرس را مطالعه کنید.
برنامه نویسی
برنامه نویسی علم داده ای اطلاعات است. در واقع ما با کمک برنامه نویسی می توانیم با رایانه ها ارتباط برقرار کنیم و به کمک کد های صفر و یک، به کامپیوتر دستورالعمل اجرای برنامه مورد نظرمان را بدهیم. برنامه نویسی دقیقا همان فعالیت هایی است که در پشت صحنه تمامی نرم افزار ها انجام شده و ما تنها خروجی این فعالیت ها را می بینیم. برنامه نویسی حوزه های فعالیت گوناگونی دارد مثل : برنامه نویسی نرم افزار های تحت وب، برنامه نویسی نرم افزار های دسکتاپ، برنامه نویسی تلفن های هوشمند و... . برای آشنایی کامل با حرفه ی برنامه نویسی پیشنهاد می کنیم تا حتما مقاله برنامه نویسی چیست؟ و چگونه یک برنامه نویس شویم؟ را مطالعه کنید.
برنامه نویسی در هر حوزه فعالیتی با کمک زبان های برنامه نویسی انجام می شود. در واقع این زبان های برنامه نویسی هستند که منظور ما را به زبان کامپیوتر ترجمه می کنند. درست همانند کمکی که زبان های بین المللی به افراد می کند تا با آدم های سراسر دنیا ارتباط برقرار کنند. با توجه به وجود انواع مختلف برنامه نویسی، زبان های برنامه نویسی متعددی هم وجود دارد:
- زبان های برنامه نویسی ویندوز (دسکتاپ) که شامل: زبان های سی، سی شارپ، سی پلاس پلاس، جاوا،پایتون، فاکس پرو و... می شوند.
- زبان های برنامه نویسی تحت وب که شامل: زبان های برنامه نویسی سمت کاربر یعنی HTML و CSS و زبان های برنامه نویسی سمت سرور یعنی جاوا اسکریپت، PHP، ASP.NET و... می باشد.
حال که مفهوم برنامه نویسی و ورد پرس را آموختید به سراغ فرق وردپرس با برنامه نویسی می رویم. در این نوشتار قصد داریم تا تفاوت وردپرس و برنامه نویسی را با مقایسه میان طراحی سایت با وردپرس و طراحی سایت با استفاده از زبان برنامه نویسی ASP.NET به شما نشان دهیم و در پایان به چند مورد از مزایا و معایب آن اشاره کنیم. همانطور که گفتیم شما با استفاده از وردپرس می توانید سایت خود را در کمترین زمان با قابلیت های مختلف راه اندازی کرده و محتوای خود را مدیریت کنید. از مهمترین مزیت های وردپرس این است که شما برای استفاده از آن نیاز به یادگیری هیچ کدام از زبان های برنامه نویسی ندارید. برای طراحی سایت با استفاده از زبان برنامه نویسی ASP.NET ، یا باید اصول طراحی سایت را بیاموزید و از صفر شروع به طراحی وب سایت خود کنید، یا از سیستم NET New DNN استفاده کنید تا بتوانید سایت های مختلفی را راه اندازی کنید. بر خلاف وردپرس، یادگیری زبان برنامه نویسی و یا استفاده از سیستم NET New DNN ، رایگان نبوده و در بردارنده هزینه هایی برای شما است.
مزایا و معایب وردپرس و برنامه نویسی
در جدول های زیر ما به بررسی چندین مورد از مزایا و معایب وردپرس و برنامه نویسی می پردازیم تا شما تفاوت وردپرس و برنامه نویسی با یکدیگر را درک کنید:
مزایای وردپرس |
سفارشی کردن وب سایت ها با افزودن ویژگی های جدید |
یادگیری آسان و عدم نیاز به یادگیری برنامه نویسی |
تم ها و قالب های رایگان |
نصب آسان بدون پرداخت هزینه |
به روز رسانی های مداوم جهت ارتقا عملکرد سایت |
معایب وردپرس |
سرعت پایین بارگذاری سایت به علت وجود افزونه ها |
عدم عملکرد بالا برای ایجاد وب سایت های تخصصی |
فاقد پشتیبان برای رفع مشکلات احتمالی |
مزایای برنامه نویسی |
امکان ارتقاء وب سایت و افزودن ویژگی های مختلف به سایت بدون نیاز به برنامه نویسی مجدد |
برخورداری از امنیت بالا و پایین بودن احتمال هک شدن |
سرعت بالا در بارگذاری سایت به علت نبود افزونه ها |
معایب برنامه نویسی |
صرف هزینه بالا |
صرف مدت زمان طولانی در طراحی سایت |
سختی در سئو و بهینه سازی |
در مطلب فوق ما به بررسی فرق وردپرس با برنامه نویسی و مزایا و معایب هر کدام پرداختیم تا شما با مطالعه این نوشتار بتوانید با در نظر داشتن نیاز خود بهترین روش را برای طراحی سایت خود برگزینید. شما می توانید در صورت وجود هرگونه سوال و ابهام در مورد فرق وردپرس و برنامه نویسی، آن را با تیم کارشناسان آموزشی وب سایت صعود به اشتراک بگذارید.
درباره مطلب دیدگاهی بنویسید