طراحی سایت، یک شغل مهم و تاثیر گذار در عرصه تکنولوژی می باشد. امروزه شما برای پیشرفت کسب و کار خود احتیاج به یک سایت آنلاین برای عرضه و یا تبلیغ محصولات خود را دارید. در مقالات قبل با شغل طراحی سایت آشنا شدیم و همچنین به شما نحوه یادگیری آن را آموختیم. در این مقاله می خواهیم به بررسی و مقایسه روش های ساخت و طراحی یک سایت بپردازیم. با ما همراه باشید.
تفاوت طراحی سایت و وردپرس
برای اینکه به تفاوت طراحی سایت و وردپرس پی ببریم ابتدا نیاز به معرفی آن ها داریم. می دانید که طراحی وب سایت تشکیل شده از مراحلی با توجه به نوع سایت و روش های طراحی سایت است. در کل دو نوع روش برای انجام طراحی سایت وجود دارد:
-
طراحی سایت تخصصی با استفاده از زبان های برنامه نویسی
-
طراحی سایت با استفاده از CMS
طراحی یک سایت اختصاصی به وسیله برنامه نویسی و با استفاده از زبان های برنامه نویسی صورت می گیرد. زبان هایی مثلJAVA SCRIPT، PHP، ASP.NET و... که با کد نویسی های مربوط به طراحی آن سایت می پردازد. به شما پیشنهاد میکنیم که برای آشنایی بیشتر با حرفه طراحی سایت مقاله ی طراحی سایت چیست؟ را مطالعه کنید.
CMS یا سیستم مدیریت محتوا، روشی دیگر برای طراحی سایت می باشد که نسبت به طراحی سایت اختصاصی با برنامه نویسی آسان تر بوده و نیاز شما را در استفاده از برنامه نویسی بسیار کاهش می دهد به طوری که شما حتی نیاز به یادگیری زبان HTML هم ندارید. سیستم های مدیریت محتوای زیادی از جمله جوملا، رادیانت، دروپال و وردپرس وجود دارد که محبوب ترین و پرکاربردترین نوع آن وردپرس می باشد. اگر می خواهید با سیستم مدیریت محتوای وردپرس بیشتر آشنا شوید به شما پیشنهاد میکنیم که مقاله ی وردپرس چیست؟ و چه کاربردی دارد را مطالعه کنید.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است که شامل معماری پلاگین می باشد. یعنی شما می توانید صفحه وب (وب سایت) خود را بر اساس تجارت، فروشگاه آنلاین و وبلاگی که دارید، سفارشی کنید.
تفاوت طراحی سایت و وردپرس چیست؟
همانطور که گفتیم طراحی یک وب سایت اختصاصی نیازمند برنامه نویسی می باشد. بنابراین شما به عنوان یک صاحب کسب و کار، یا باید طراحی وب سایت خود را به یک برنامه نویس یا توسعه دهنده وب بسپارید که این امر دربرگیرنده هزینه هایی برای شماست، یا اینکه خودتان دست به کار شده و زبان های برنامه نویسی را فرا بگیرید که این کار هم شامل هزینه هایی برای یادگیری می باشد.
بیایید فرض را بر این بگیریم که خود شما قصد طراحی سایت تان را داشته باشید. به این گونه شما باید در ابتدا به زبان های برنامه نویسی طراحی سایت مسلط شده و سپس با طی کردن مراحل طراحی و ساخت سایت، آن را راه اندازی کنید. در طول مدت فعالیت هم، سایت هر چند وقت یکبار نیاز به به روز رسانی قابلیت ها و ظاهر سازی دوباره دارد. انجام دادن این مراحل علاوه بر هزینه بالا، مدت زمان زیادی را صرف می کند.
اما همانطور که در نوشتار فوق اشاره کردیم، در طراحی سایت با وردپرس احتیاج به یادگیری زبان های پیچیده برنامه نویسی نداریم و سایت ما در طی یک الی دو ساعت با استفاده از وردپرس ساخته می شود.
ساخت سایت با وردپرس دارای مراحلی است که در میان آن ها، انتخاب نام دامنه و تهیه هاست یکی از مهم ترین بخش ها است که زمان کمتری نسبت به دیگر مراحل در آن صرف می شود. نام دامنه وب سایت نشانگر هویت سایت، و "هاست" محل ذخیره اطلاعات و محتویات سایت است.
پس از گذر از این مرحله نوبت به نصبِ سیستم محتوای وردپرس بر روی هاست رسیده و پس از آن باید تنظیمات اولیه سایت مثل: نمایش سایت در موتور های جستجو، قابلیت نظر دهی کاربران و منطقه زمانی پیکربندی شود. در آخر پس از انتخاب قالب وردپرس و ساخت صفحات اصلی سایت، محتوای مورد نظر بر روی آن بارگذاری می شود.
مقایسه و تفاوت طراحی سایت و وردپرس
در نوشتار بالا مقداری به تفاوت طراحی سایت و وردپرس اشاره کردیم و دانستیم که هر کدام از این روش ها در طی چه مراحلی انجام می شوند. اکنون می خواهیم به بررسی و مقایسه بیشتر تفاوت طراحی سایت و وردپرس بپردازیم. تفاوت میان این دو روش بستگی به میزان نیاز و نوع خواسته شما در طراحی وب سایت دارد.
کیفیت شخصی سازی وب سایت
اگر شما به دنبال ساخت یک وب سایت کاملا منحصر به فرد و کاملا مطابق با نظریات ذهنی خود هستید، پیشنهاد میکنیم طراحی وب سایت خود را به یک شرکت متخصص در این زمینه بسپارید یا یک برنامه نویس سایت استخدام کنید! زیرا برنامه نویسان سایت قادرند وب سایت شما را دقیقا همانگونه که در نظر دارید برایتان شخصی سازی کنند تا حدی که وردپرس با وجود ویژگی ها و قابلیت های بسیار بالا قادر به انجام این کار نیست.
زمان
همانطور که در قبل اشاره کردیم، طراحی وب سایت با وردپرس در کوتاه ترین زمان ممکن و به سادگی انجام می شود. این در حالی است که حتی برنامه نویسان حرفه ای هم برای طراحی وب سایت شما، حداقل به دو الی سه هفته نیاز دارند. اما به مراتب سرعت بالا در راه اندازی وب سایت با استفاده از وردپرس منجر به کمتر شدن امکان شخصی سازی و مدیریت پنل می شود. این امر برای کسانی که آشنایی زیادی با مدیریت سایت های وردپرس ندارند، سخت و گاها کلافه کننده خواهد بود.
هزینه ها
در هر دو روش طراحی سایت اختصاصی و وردپرس، بیشترین هزینه صرف خرید هاست، دامنه و سرور سایت می شود. اگر شما بخواهید وب سایت خود را با وردپرس راه اندازی کنید باید هزینه ای را برای خرید قالب و پلاگین های وردپرس کنار بگذارید. اگرچه وردپرس یک سیستم open source یا رایگان است اما برای طراحی برخی سایت ها با قابلیت های مختلف، نیاز به پلاگین هایی دارید که اکثر پولی هستند.
اما در طراحی یک وب سایت اختصاصی به دست شرکت های متخصص یا برنامه نویسان، علاوه بر هزینه خرید هاست و دامنه شما باید هزینه های طراحی گرافیکی و برنامه نویسیِ شخصی سایت مدنظر خود را نیز بپردازید.
به روزرسانی سایت
اکثر سایت ها چه در نوع داینامیک و چه در نوع استاتیک پس از مدتی بعد از راه اندازی، نیاز به بروزرسانی برای اضافه کردن قابلیت های جدید، تغییر و تنظیم محتوای تازه و همچنین رفع مشکلات دارند. این کار باید توسط یک برنامه نویس سایت یا توسعه دهنده وب انجام شود و خود شما به عنوان مدیر سایت قادر به انجام آن نخواهید بود.
در مقاله فوق ما به بررسی تفاوت طراحی سایت و وردپرس و همچنین مقایسه هر کدام به عنوان بهترین روش طراحی سایت پرداختیم. با توجه به مباحث گفته شده، انتخاب هر یک از این روش ها کاملا بستگی به زمان، هزینه و کیفیت مد نظر شما در طراحی وب سایت دارد. اگرچه طراحی سایت با وردپرس باعث صرفه جویی در هزینه و زمان می شود اما کیفیت وب سایت ساخته شده با برنامه نویسی بسیار بالاتر است. شما در صورت وجود هرگونه سوال و نظر در مورد مقاله فوق، می توانید آن را از قسمت کامنت ها با تیم کارشناسان آموزشی وب سایت صعود به اشتراک بگذارید.
درباره مطلب دیدگاهی بنویسید