با گسترش جامعه برنامه نویسی تحت وب و زیاد شدن تعداد برنامه نویسان و توسعه دهندگان ابزار های زیادی هم از قبیل فریمورک ها و کتابخانه ها برای زبان های برنامه نویسی مختلف توسط افراد و شرکت هایی مثل فیسبوک و غیره ارائه شده است. در این مقاله کارشناسان گروه برنامه نویسی وب سایت سعود قصد دارند یکی دیگر از این ابزار ها را برای شما معرفی کنند، ابزار یا فریمورکی که در این مطلب می خواهیم به معرفی و بررسی ویژگی ها و مزایای آن بپردازیم فریمورک محبوب و پرطرفدار Angular js است. پس اگر شما هم قصد دارید تا در رابطه با موضوع AngularJS چیست؟ معماری و ویژگی های AngularJS اطلاعات کاملی کسب کنید در جریان ادامه ی این مطلب همراه ما شوید. پیشنهاد میکنیم که در رابطه با این موضوع حتما مقاله ی Javascript چیست؟ همه چیز درباره ی جاوا اسکریپت را مطالعه کنید.
AngularJS چیست؟
AngularJS یک فریمورک مدل-View-Controller منبع باز(Open source) است که شبیه به فریم ورک جاوا اسکریپت است. AngularJS احتمالاً یکی از محبوب ترین فریم ورک های وب مدرن امروزی است که امروزه در دسترس است. این فریم ورک برای توسعه بیشتر اپلیکیشن های Single Page استفاده می شود. این فریم ورک توسط گروهی از توسعه دهندگان خود گوگل ساخته شده است. به دلیل پشتیبانی کامل گوگل و ایده های انجمن گسترده، این فریم ورک همیشه به روز نگه داشته می شود. همچنین، همیشه آخرین روند توسعه در بازار را در خود جای داده است.
بعد از مطالعه این مقاله شما یاد خواهید گرفت که:
AngularJS چیست؟
معماری AngularJS
ویژگی های AngularJS
مزایای AngularJS
معماری AngularJS
Angular.js از معماری MVC پیروی می کند، نمودار فریم ورک MVC همانطور که در زیر نشان داده شده است:
Controller لایه ای را نشان می دهد که منطق تجاری دارد. رویدادهای کاربر، عملکردهایی را که در داخل کنترلر شما ذخیره می شوند، فعال می کنند. رویدادهای کاربر بخشی از کنترلر هستند. نماها برای نمایش لایه ارائه که در اختیار کاربران نهایی قرار می گیرد، استفاده می شود. مدل ها برای نمایش داده های شما استفاده می شوند. دادههای مدل شما میتواند به سادگی داشتن اعلانهای اولیه باشد. به عنوان مثال، اگر یک برنامه دانشجویی را نگهداری می کنید، مدل داده شما می تواند فقط یک شناسه دانشجویی و یک نام داشته باشد. یا با داشتن یک مدل داده ساختاریافته نیز می تواند پیچیده باشد. اگر برنامه مالکیت خودرو را حفظ می کنید، می توانید ساختارهایی برای تعریف خود وسیله نقلیه از نظر ظرفیت موتور، ظرفیت صندلی و غیره داشته باشید.
ویژگی های AngularJS
Angular دارای ویژگی های کلیدی زیر است که آن را به یکی از فریمورک های قدرتمند در بازار تبدیل می کند:
MVC: فریم ورک بر اساس مفهوم معروف MVC (Model-View-Controller) ساخته شده است. این یک الگوی طراحی است که در تمام برنامه های کاربردی وب مدرن استفاده می شود. این الگو بر اساس تقسیم لایه منطق تجاری، لایه داده و لایه ارائه به بخش های جداگانه است. تقسیم بندی به بخش های مختلف به گونه ای انجام می شود که مدیریت هر یک راحت تر باشد.
Data Model Binding: برای اتصال داده ها به کنترل های HTML نیازی به نوشتن کد خاصی ندارید. این کار توسط Angular فقط با افزودن چند قطعه کد قابل انجام است.
نوشتن کد کمتر: هنگام انجام دستکاری DOM، جاوا اسکریپت زیادی برای طراحی هر برنامه ای لازم بود نوشته شود. اما با Angular، از مقدار کمتر کدی که برای دستکاری DOM نیاز دارید، شگفت زده خواهید شد.
تست واحد آماده : طراحان گوگل نه تنها Angular را توسعه دادند، بلکه یک فریم ورک آزمایشی به نام "Karma" را نیز توسعه دادند که به طراحی تست های واحد برای برنامه های AngularJS کمک می کند.
مزایای AngularJS
در ادامه به مزایای AngularJS میپردازیم :
1- Open Source: از آنجایی که این یک فریم ورک متن باز(Open Source) است، می توانید انتظار داشته باشید که تعداد خطاها یا مشکلات حداقل باشد.
2- اتصال دو طرفه: Angular.js لایه داده و ارائه را همگام نگه می دارد. اکنون دیگر نیازی به نوشتن کد جاوا اسکریپت اضافی ندارید تا داده ها در کد HTML خود و داده های خود بعداً همگام شوند. Angular.js به طور خودکار این کار را برای شما انجام می دهد. فقط باید مشخص کنید که کدام کنترل به کدام قسمت از مدل شما متصل است.
3- مسیریابی: Angular می تواند از مسیریابی مراقبت کند که به معنای حرکت از یک نمای به نمای دیگر است. این اصل کلیدی برنامه های تک صفحه ای است. که در آن می توانید بر اساس تعامل کاربر به عملکردهای مختلف در برنامه وب خود بروید اما همچنان در همان صفحه بمانید.
4- آزمایش یا تست پذیری: Angular JS از تست پذیری، هم تست واحد و هم تست ادغام پشتیبانی می کند.
5- سازگار با HTML :HTML را با ارائه عناصر خاص خود به نام دایرکتوری ها گسترش می دهد. در سطح بالا، دستورالعمل ها نشانگرهایی روی یک عنصر DOM (مانند یک ویژگی، نام عنصر، و نظر یا کلاس CSS) هستند که به کامپایلر HTML AngularJS میگویند یک رفتار مشخص را به آن عنصر DOM متصل کند. این دستورالعمل ها به گسترش عملکرد عناصر HTML موجود کمک می کند تا قدرت بیشتری به برنامه وب شما بدهد.
معایب AngularJS
1. معماری درخت مانند سلسله مراتبی و دامنه های عمیق.
به دلیل معماری لایهای، زاویهای میتواند گاهی اوقات یک چارچوب کمی دشوار برای اشکالزدایی باشد و افرادی که به معماریهای n-tier عادت ندارند، میتوانند برخی از مفاهیم را مبهم بدانند.
به خصوص اشکال زدایی دامنه ها در یک برنامه زاویه ای بزرگ می تواند گاهی اوقات دردسرساز باشد. تمام انژکتورهای انگولار نیز ماهیت سلسله مراتبی دارند و باعث می شوند که انگولار گاهی لانه سازی عمیق داشته باشد. مشکلی به نام حباب انژکتوری یکی از مشکلات حوزه های تودرتو را نشان می دهد.
2. عملکرد نا متعادل
به دلیل اتصال دو طرفه داده به خصوص در دستگاههای قدیمی، دستکاری زاویهای dom میتواند منجر به معاوضه عملکرد شود زیرا مرورگر فوقالعاده مشغول دستکاری عناصر dom است و منابع محاسباتی زیادی را میگیرد. اگرچه این برای رایانههای امروزی با حافظه رم/سیپییو کافی و حتی دستگاههای تلفن همراه، نسخههای قدیمیتر، بهدلیل تمام انتزاعهای ذاتی ساختهشده در داخل زاویهای، قطعاً میتوانند با تاخیر مواجه شوند، قابل اجرا نیست.
3. JavaScript به Typescript زوج شده است.
از آنجایی که برای استفاده از angular باید جاوا اسکریپت را روی دستگاه خود نصب کنید. این می تواند مشکلی باشد که جاوا اسکریپت با سیستم عامل در دسترس نیست، که در برخی از این موارد وجود دارد و کاربران نهایی باید آن را برای توسعه برنامه زاویه ای و اجرای برنامه نهایی نصب کنند. همچنین، برنامهای که ماهیت چند زبانه ندارد، برای توسعهدهندگانی که به یک زبان برنامهنویسی خاص عادت ندارند، به سختی قابل توسعه است. در رابطه با این موضوع پیشنهاد گروه آموزش برنامه نویسی صعود این است که مقالات دسته بندی VueJS , React , Java Script را مطالعه کنید.
در این مقاله گروه آموزش برنامه نویسی صعود به تعریف AngularJS و بررسی ویژگی ها، مزایا و معایب آن پرداختند همچنین شما مخاطبین گرامی وب سایت آموزش برنامه نویسی صعود میتوانید از قسمت نظرات سوالات خود را در باره ی موضوع AngularJS چیست؟ مقدمه، معماری و ویژگی های AngularJS با کارشناسان واحد آموزش وب سایت صعود در میان بگذارید. در صورت تمایل میتوانید صعود را در شبکه های مجازی اینستاگرام و تلگرام دنبال کنید.
درباره مطلب دیدگاهی بنویسید