اگر در حوزه برنامه نویسی به تازگی وارد شده اید، کلمه CSS را شنیده اید CSS یا سی اس اس یکی از زبان های پرکاربرد در طراحی صفحات وب می‌باشد که هر فرد علاقه مند به طراحی وبسایت باید با آن آشنا بوده و به آن مسلط باشد. در این مقاله قصد داریم تا با معرفی زبان CSS و تاریخچه آن، شما را با این زبان طراحی وب آشنا کنیم. همچنین با معرفی نسخه های مختلف آن، با امکانات سی اس اس آشنا شوید.

CSS-چیست؟-آشنایی-با-زبان-سی-اس-اس

CSS چیست؟ 

 css مخفف کلمات cascading style sheet (زبان شیوه نامه آبشاری) بوده و یک زبان طراحی صفحات وب برای ایجاد ظاهری زیبا در جهت نمایش درست اطلاعات است. CSS یکی از رایج ترین ومحبوب ترین روش های طراحی وب سایت نوشته شده با HTML و xHTML می باشد و همچنین از زبان های اسکریپ دیگری مثل SVG وplain XML و XUL به خوبی پشتیبانی میکند. وظیفه اصلی CSS کنترل ظاهر صفحات وب بوده و به طراحان وبسایت کمک می‌کند تا موارد مختلفی مانند: رنگ صفحات، اندازه و فونت کلمات و فاصله بین آن، چیدمان ستون ها و تصاویر پس زمینه را به کمک آن انجام دهند.

یادگیری زبان CSS به دلیل آسان بودن دستورات آن، بسیار ساده بوده ولی در عین ساده بودن، بسیار قدرتمند می‌باشد و امکانات بسیار خوبی را به شما در طراحی صفحات ارائه می‌دهد. همان طور که گفته شد CSS معمولا در کنار زبان های HTML یا XHTML کدنویسی می‌شود. از جمله دلایل استفاده از CSS در طراحی صفحات وب به دلیل امکان استفاده از یک کد در صفحات مختلف وبسایت می‌باشد. در CSS روش استفاده کدها در چندین صفحه وجود دارد که به طراح وب این امکان را می‌دهد تا کد خود را برای صفحات مختلف استفاده کند..

CSS-چیست؟-آشنایی-با-زبان-سی-اس-اس

تاریخچه زبان CSS

همان طور که گفته شد، زبان طراحی وب CSS برای این منظور ارائه شد تا صفحات وب جذاب شوند. CSS راهی بود که برنامه نویسان HTML به دنبال آن بودند و با ارائه نسخه HTML 4 امکان استفاده از CSS در کنار آن فراهم شد. در سال 1994 اولین بار بود که CSS به توسعه دهندگان معرفی شد و آغازی بود تا توسعه دهندگان وب بتوانند از این استاندارد برای طراحی بهتر صفحات خود استفاده کنند. در طول بروزرسانی های که برای CSS ارائه شده است، سه بروزرسانی دیده می‌شود. اولین نسخه زبان سی اس اس 1 بود که در سال 1996 ارائه شد و تا سال 1999 برخی بروزرسانی ها بر روی آن انجام شد. پس از این نسخه، نسخه 2 زبان CSS در سال 1998 ارائه شد که دارای برخی امکانات دیگر بود. در آخرین بروزرسانی زبان CSS این زبان به نسخه 3 بروزرسانی شد که در حال حاضر از آن استفاده می‌کنیم.

نسخه های CSS

 طور که در بخش تاریخچه زبان CSS گفته شد این زبان در سه نسخه از سال 1994 ارائه شد. این نسخه های شامل موارد زیر است:

  • نسخه 1 زبان CSS : در سال 1994 ارائه شد.
  • نسخه 2 زبان CSS : در سال 1997 ارائه شد.
  • نسخه 3 زبان CSS : در سال 1998 ارائه شد.

 

CSS-چیست؟-آشنایی-با-زبان-سی-اس-اس

هدف و کاربرد css چیست؟

css به طراحان وب کمک می‌کند تا ظاهر وبسایت خود را طراحی کرده وبه زبان HTML این امکان را می‌دهد تا ظاهر و قالب بندی یک صفحه را مشخص کند. زبان CSS به ما کمک می کند تا برای تغییراتی مانند: انتخاب فونت ها و اندازه آن، رنگ بندی بخش های مختلف و اندازه ستون ها و موارد دیگر زمان کمتری را استفاده کنیم. با سی اس اس میتوان ویژگی های دقیق تری نسبت به HTML برای تعریف ظاهر هر وب سایت ارایه داد. همچنین میتوان سرعت بارگزاری صفحات دردسترس کاربران را افزایش داد،زیرا css هر بار نیازی به نوشتن ویژگی های تگ HTML  نداشته و کد کمتر با سرعت بیشتر را به ما ارائه می‌دهد. .زبان CSS حجم کاری طراحان وب را کمتر کرده و نیازی نیست تا تغییرات را بر روی تمامی فایل ها اعماد کند. همچنین CSS با زبان های برنامه نویسی قدیمی تر قابلیت سازگاری بیشتری دارد.. حهت آشنایی بیشتر با ربان HTML به شما پیشنهاد میکنیم که حتما مقاله ی HTML چیست؟ از سیر تا پیاز HTML را مطالعه کنید.

مزایا زبان CSS چیست؟

CSS به عنوان یک زبان طراحی وب به قدری دارای مزایا و امکانات مختلفی است که هر توسعه دهنده وب را علاقه مند به خود خواهد کرد. این زبان دارای امکانات مزیت های می‌باشد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

واکنش گرایی به کمک CSS

واکنش گرایی به عنوان بهترین مزیت زبان CSS شناخته می‌شود که به شما توسعه دهنده وب این امکان را می‌دهد تا صفحات وبسایت خود را به صورت کاملا رسپانسیو یا واکنشگرا طراحی کند. ویژگی واکنشگرایی به ما کمک می‌کند تا وبسایت خود را بر اساس دستگاه کاربر نمایش دهیم. در این ویژگی وبسایت به صورت استاندارد در انواع دستگاه های همراه مانند موبایل و تبلت به کاربر نمایش داده خواهد شد.

سادگی در طراحی صفحات

همان طور که در بالا نیز گفته شده است، به دلیل ویژگی نوع کدنویسی CSS در طراحی صفحات، می‌توانید از کدهای نوشته شده در صفحات مختلف استفاده کنید. این نوع کدنویسی که در 

فایل CSS چیست؟

cascading style sheets فایل هایی هستند که نمایش عناصر HTML را روی صفحه توضیح میدهند.. CSS به شما این قابلیت را میدهد که نمایش صفحه مورد نظر را در حالت های مختلف مانند نمایش برروی صفحه مانیتور،نمایش در زمان چاپ،نمایش در زمان شناسایی صدا وبرای نمایش در مرورگر موبایل به درستی تنظیم نماید..

چرا باید از کدهای CSS استفاده کنیم؟

اساسی ترین کاربرد css زیبا سازی و بهبود طراحی صفحات وب است.برای تغییرات ظاهری در سایت کار کردن با CSS آسان تر است و باعث میشود برای این  تغییرات کمتر به سراغ HTML برویم.

به چه روش هایی CSS را به HTML اضافه کنیم؟

  1. کدنویسی external css
  2. کدنویسی internal css
  3. کدنویسی inline css

CSS-چیست؟-آشنایی-با-زبان-سی-اس-اس

کدنویسی CSS خارجی

یک روش خارجی برای فایل CSS جداگانه است که با ایجاد یک پیوند در قسمت head صفحه قابل دسترسی است. در این روش، با کدنویسی CSS در فایل با پسوند CSS این امکان برای توسعه دهنده وب امکان پذیر است تا کدهای CSS خود را در صفحات مختلف اعمال کند. با قرارگیری آدرس فایل CSS در بخش head این این امکان برای تمامی صفحات وبسایت امکان پذیر است.

کدنویسی CSS داخلی

نوعی کدنویسی CSS به روش کدنویسی CSS داخلی است که به وسیله آن میتوان طراحی و تغییر یک صفحه وب را در کدهای html اعمال کند. در این روش کدهای CSS در صفحه HTML نوشته شده و تفاوت آن با CSS خارجی این است که کدهای آن در صفحات دیگر اعمال نمی‌شود. 

کدنویسی CSS درون خطی

این روش css به ما این قابلیت را میدهد که css درون خطی را بجای css خارجی قرار دهیم وامکان استفاده از یک ویژگی منحصر به فرد را برای html ایجاد میکند. در این روش، کدهای CSS در بین کدهای HTML نوشته می‌شود.

CSS3 چیست؟

CSS3 آخرین نسخه بروزرسانی زبان CSS است و دارای ویژگی های بیشتری نسبت به نسخه های قبلی خود می‌باشد. بهترین تغییراتی که در نسخه CSS3 داده شده است، امکان معرفی ماژول ها در این نسخه می‌باشد.

چگونه با زبان css ریسپانسیو (واکنش گرا) کنیم؟

سازگار کردن صفحات وب‌سایت‌ها همان Responsive کردن است.واکنش گرا یا رسپانسیو برای این منظور انجام می‌شود. تا بتوانیم صفحات وب سایت را در هر دستگاهی به نمایش گذاشته و به کاربر این امکان را بدهیم تا با موبایل و تبلت نیز بتواند از وبسایت ما دیدن کند. در حالت واکنش گرایی که توسط زبان CSS انجام می‌شود، وبسایت به نحوی طراحی می‌شود که بر اساس اندازه صفحه نمایش کاربر، وبسایت تغییر اندازه داده و المان های آن بر این اساس مرتب می‌شوند.

CSS-چیست؟-آشنایی-با-زبان-سی-اس-اس

امیداوریم از توضیحات داده شده در رابطه با زبان CSS لذت برده اید. در بخش نظرات این صفحه اگر سوالی در رابطه با سی اس اس دارید خوشحال می‌شویم تا پاسخگوی شما عزیزان باشیم.