طراح رابط کاربری موظف است که در کنار طراحی وب‌سایت و یا اپلیکیشن، از اصول گرافیک به منظور به وجود آوردن یک کاربری راحت و بدون دردسر استفاده ‌کند. برای مثال دکمه ارسال را در جایی قرار دهد که به راحتی دیده شود و یا فرم‌ها را مفید و مختصر طراحی کند. اگر تمایل دارید که پاسخ پرسش خود را در زمینه طراحی رابط کاربری چیست؟ دریافت کنید، لطفا تا انتهای بحث ما را همراهی کنید. همچنین در رابطه با این موضوع پیشنهاد میدهیم تا مقالات، چند نوع وب سایت داریم؟ و فیگما چیست؟ Figma چه کاربردی در طراحی دارد؟ را مطالعه کنید.

طراحی رابط کاربری چیست؟

طراحی رابط کاربری چیست؟

اصولا هر محصولی که تولید می‌شود، زمانی به درد کاربر می‌خورد که قابل استفاده باشد. به‌عنوان مثال تصور کنید که درب منزل شما در عین زیبایی و استحکام دستگیره نداشته باشد، در این صورت قادر نخواهید بود که وارد منزل شوید. در این حالت این درب با وجود تمام نقاط قوت خود بلااستفاده می‌شود. بنابراین هر عاملی که موجب شود یک محصول کارایی داشته باشد و بتوانیم راحت از آن استفاده کنیم، به نام رابط کاربری شناخته می‌شود.

حال سایتی را تصور کنید که در عین زیبایی و جامع بودن طراحی منوی پیچیده‌ای دارد. چنین سایت‌های در واقع طراحی رابط کاربری نامناسبی دارند و کاربران به هنگام ورود به سایت برای پیدا کردن یک مورد خاص دچار سردرگمی می‌شوند. این مسئله نرخ بازدید سایت را به شدت کاهش می‌دهد و اثرات منفی روی سئو دارد. حتما برای شما هم پیش آمده که به هنگام ورود به چنین وب‌سایت‌های ترجیح داده‌اید که از سایت خارج شوید.

طراح UI یا همان رابط کاربری وظیفه دارد که تمامی المان‌ها، دکمه ارسال، فرم‌های نظر سنجی و غیره را طوری طراحی کند که کاربر به راحتی به صفحات مورد نظر خود دسترسی داشته باشد. افرادی که از سایت بازدید می‌کند، معمولا حوصله چندانی برای پر کردن فرم‌ها ندارند، حال اگر فرم مورد نظر طوری طراحی شده باشد که فیلدها نزدیک به هم و زیاد باشند، قطعا کاربر فرم را نیمه‌کاره رها کرده و از سایت خارج می‌شود.

طراحی رابط کاربری چیست؟

اصول طراحی رابط کاربری

طراحی رابط کاربری به شدت روی سئوی سایت تاثیر دارد؛ زیرا یک سایت با UI خوب بازدید کننده بیشتری را به سمت خود می‌کشاند و این امر باعث ارتقاء رتبه سایت می‌شود. طراحی رابط کاربری اصولی دارد که با رعایت آن‌ها می‌توانید اطمینان حاصل کنید، کاربر به هنگام ورود به سایت مورد نظر  دچار سردرگمی نمی‌شود. این اصول در زیر آورده شده است.

رعایت ساختار

رعایت ساختار به این معنی است که رابط کاربری باید ساختاری مشخص و معنادار داشته باشد. به‌عنوان مثال سایتی را در نظر بگیرید که در زمینه فروش یک محصول فعالیت دارد. زمانی که کاربر وارد سایت می‌شود باید به خوبی ‌دسته‌بندی‌ها و مشخصات محصولات را ببیند و بفهمد که برای رفع نیاز خود روی کدام دکمه کلیک کند، یا به کدام صفحه وارد شود.

در معرض دید بودن المان‌ها

یکی از اصول مهم UI این است که کاربر به سهولت بتواند، اطلاعات قرار داده شده در سایت را ببیند. برای این کار طراحی باید طوری انجام شود که گزینه‌های مورد نیاز افراد با یک ساختار اصولی و درست در معرض دید او قرار گیرد. قرار دادن اطلاعات غیر ضروری موجب گیج شدن کاربر شده و او را از سایت شما فراری می‌دهد.

رعایت سادگی

سادگی اپلیکیشن و سایت موجب می‌شود که کاربر به راحتی با آن ارتباط برقرار کرده و روش استفاده از آن را درک کند. حتی پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌ها نیز باید کاربری آسان داشته باشند. به‌عنوان مثال ارائه دهنده سیستم عامل ویندوز همواره سعی می‌کند که نسخه‌های جدید در مقایسه با نسخه قبلی رابط کاربری راحت‌تری داشته باشند.

طراحی گرافیکی

منظور از طراحی گرافیکی این است که تمام المان‌های دیداری مانند تصاویر، تایپوگرافی، موشن گرافی و غیره طوری طراحی شود که جلوه زیبایی به خود گرفته و مخاطبان را جلب کند.

اصل انعطاف‌پذیری

انعطاف‌پذیری طراحی رابط کاربری به این معنی است که UI را طوری طراحی کنید که درصد خطا به کمترین میزان ممکن برسد. اگر هم اشتباهی رخ داد، کاربر به راحتی بتواند با گزینه Undo این مشکل را رفع کند و ادامه کار خود را انجام دهد.

تایپوگرافی

فونت‌های سایت جزء بخش‌های تاثیر گذار در طراحی رابط کاربری هستند؛ زیرا کاربر در وهله اول نوشته‌های سایت را می‌بیند. پیام وب‌مستر نیز از طریق نوشته‌ها در دسترس افراد قرار می‌گیرد. ضروری است که فونت سایت سایز مناسب داشته و خوانا باشد، تا کاربر به راحتی بتواند با آن ارتباط برقرار کند.

اطلاع‌رسانی به کاربر

طراحی UI باید به گونه‌ای باشد که خطاها و تغییر وضعیت‌های پیش آمده را به روشی قابل فهم به اطلاع کاربر برساند. علاوه بر آن باید فرد را راهنمایی کند که برای رفع مشکل چه اقداماتی انجام دهد.

طراحی رابط کاربری چیست؟

مراحل طراحی رابط کاربری

برای ایجاد یک سایت زیبا با کاربری ساده باید اصول و مراحل کار با دقت بسیار انجام شود. برای طراحی رابط کاربری در گام نخست باید نیاز مخاطبان سایت سنجیده شود. برای شناخت بیشتر نسبت به مخاطبان سایت می‌توانید از وب‌سایت‌های رقیب کمک بگیرید.

 استفاده از ابزار گوگل آنالیتیکس نیز به آشنایی بیشتر شما با کاربران کمک شایانی می‌کند. شناخت مخاطب باعث جذب بیشتر افراد به سایت می‌شود. به‌عنوان مثال اگر سایت شما در زمینه فروش روغن موتور فعالیت دارد، استفاده از رنگ صورتی قطعا جلوه خوبی ندارد.

در مرحله بعد طراحی اولیه سایت انجام می‌گردد. محل قرار گرفتن منوها، دکمه‌ها و تمام گزینه توسط طراح سایت مشخص می‌شود. بعد از آن باید رنگ مناسب انتخاب شده و کارهای گرافیکی لازم انجام شود، تا سایت ضمن دارا بودن کاربری آسان، ظاهر شکیل و کاربرپسندی نیز داشته باشد.

طراح UI باید چه مهارت‌هایی داشته باشد

کسی که قصد دارد در حوزه طراحی رابط کاربری فعالیت کند، باید به ابزارهای طراحی گرافیک مانند فوتوشاپ و همچنین Illustrator مسلط باشد. توصیه می‌شود که در ابتدای کار خود را درگیر زیبایی سایت نکنید، بلکه تنها به طراحی اولیه بپردازید. برای این کار حتی می‌توانید از یک کاغذ استفاده کنید و طرح اولیه خود را روی آن پیاده کنید.

یک طراح UI باید با سبک‌های طراحی سایت به طور کامل آشنا باشد، البته لازم نیست که یک گرافیست حرفه‌ای باشد. علاوه بر آن امروزه اکثر طراحان رابط کاربری با زبان‌های برنامه‌نویسی همچون HTML ، جاوااسکریپت و غیره آشنایی دارند.

طراحی رابط کاربری چیست؟

یک طراح رابط کاربری المان‌ها و عناصر سایت یا اپلیکیشن را در مکانی قرار می‌دهد که در معرض دید کاربر باشد. طراحی رابط کاربری این امکان را برای افراد فراهم می‌کند که به راحتی به بخش‌های گوناگون سایت دسترسی داشته باشد. در واقع هدف این کار این است که نیازهای کاربر به راحت‌ترین روش ممکن برطرف شود.

گروه برنامه نویسی صعود به شما کمک می‌کنند که طراحی رابط کاربری سایت خود را به بهترین شکل انجام دهید و از این طریق ترافیک سایت خود را بالا ببرید. اگر در این زمینه نیاز به راهنمایی دارید، می‌توانید با کارشناسان واحد آموزش سایت صعود از طریق اینستاگرام یا تلگرام ارتباط برقرار کنید.