برنامه نویسی دامنه بسیار گسترده و وسیعی دارد و حرفه و صنعت برنامه نویسی محدود به نرم افزار و ساختن برنامه های ویندوز نیست. اگر شما یکی از دنبال کننده های بحث برنامه نویسی هستید و به موضوع برنامه نویسی علاقه دارید حتما در گوشه و کنار بحث ها عبارت برنامه نویسی وب هم به گوشتان خورده است. در این مطلب کارشناسان گروه آموزشی صعود قصد دارند تا، برنامه نویسی وب را برای شما آشکار سازند. پس اگر میخواهید بدانید برنامه نویسی وب چیست؟ در این مطلب ما را همراهی کنید. 

برنامه نویسی وب چیست؟

برنامه نویسی وب به ساخت، طراحی و نگهداری وب سایت ها اشاره دارد. برنامه نویسی وب یا برنامه نویسی تحت وب شامل جنبه هایی مانند طراحی وب، انتشار وب، برنامه نویسی وب و مدیریت پایگاه داده است. برنامه نویسی وب به پیاده سازی یک برنامه کاربردی گفته می شود که از طریق اینترنت کار می کند، یعنی وب سایت ها.

برنامه نویسی وب چیست؟

عبارت برنامه نویسی وب از دو کلمه تشکیل شده است:

1- وب: به وب سایت ها، صفحات وب یا هر چیزی که از طریق اینترنت کار می کند اشاره دارد.

2- برنامه نویسی: به فرآیند ساخت یک برنامه از ابتدا برنامه نویسی گفته می شود.

برنامه نویسی وب را می توان به دو دسته تقسیم بندی کرد:

  • برنامه نویسی Frontend
  • برنامه نویسی Backend

 

برنامه نویسی Front-end : بخشی از وب‌سایت که کاربر مستقیماً با آن ارتباط برقرار می‌کند، فرانت‌اند نامیده می‌شود. همینطور به برنامه نویسی فرانت اند قسمتی که از طرف مشتری دیده می شود نیز گفته می شود.

HTML :HTML مخفف HyperText Markup Language است. برای طراحی ساختار اصلی صفحه های وب با استفاده از زبان  نشانه مبتنی بر متن استفاده می شود. به عنوان یک اسکلت برای یک وب سایت عمل می کند زیرا برای ساخت ساختار یک وب سایت استفاده می شود.

Cascading Style Sheets :CSS که به آن CSS می گویند، یک زبان ساده طراحی شده است که برای ساده کردن فرآیند ارائه صفحات وب طراحی شده است. CSS برای استایل دادن به وب سایت استفاده می شود.

 Javascript: جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی است که برای ارائه یک رفتار پویا به وب سایت ما استفاده می شود.

Bootstrap: یک مجموعه ابزار رایگان و منبع باز برای ایجاد وب سایت ها و برنامه های وب واکنش گرا است. Bootstrap محبوب‌ترین چارچوب CSS برای توسعه وب‌سایت‌های واکنش‌گرا و مبتنی بر موبایل است. امروزه، وب‌سایت‌ها برای همه مرورگرها (IE، فایرفاکس و کروم) و برای همه اندازه‌های صفحه نمایش (رومیزی، تبلت، فبلت و تلفن) ارائه داده شده است.

Backend: برنامه نویسی Backend سمت سرور یک وب سایت است. قسمتی از وبسایت است که کاربران قادر به دیدن آن نیستند و نمی توانند با آن ارتباط بگیرند. قسمتی از نرم افزار است مه به طور مستقیم با کاربران در ارتباط نیست. برای ذخیره و ترتیب داده ها استفاده می شود.

PHP :PHP یک زبان برنامه نویسی سمت سرور است که به طور خاص برای توسعه وب طراحی شده است.

 Python: پایتون یک زبان برنامه نویسی است که به شما امکان می دهد سریع کار کنید و سیستم ها را با کارایی بیشتری یکپارچه کنید.

Node.js :Node.js یک محیط اجرای متن باز و کراس پلتفرم برای اجرای کد جاوا اسکریپت در خارج از مرورگر است.

 Back End Frameworks: لیست فریم ورک های Back End عبارتند از: Express، Django، Rails، Laravel، Spring و غیره.

همچنین در مقالات و مطالب قبلی در رابطه با اصطلاحات  برنامه نویسی به طور کلی توضیح دادیم.

برنامه نویسی وب چیست؟

برنامه نویس وب چه کسی است؟

یک برنامه نویس یا توسعه دهنده وب فردی است که به طور مشخص با برنامه های توسعه ی وب سر و کار دارد. برنامه نویسان وب و یا توسعه دهندگان اغلب در شرکت و دفتر های بزرگ و کوچک و بعضی از آنها حتی به صورت دورکاری یا فریلنسر مشغول به کار هستند. همانطور که در بالا توضیح دادیم برنامه نویس وب می تواند در بخش برنامه نویسی front-end و هم در بخش برنامه نویسی back-end فعالیت کند و این موضوع بسته به توانایی و قابلیت های آن برنامه نویس دارد.

بخش ها و قسمت های مختلف راه اندازی یک وب سایت توسط یک توسعه دهنده یا برنامه نویس وب:

  • مهندسی وب
  •  طراحی وب
  • تولید و مدیریت محتوا در وب
  • برنامه نویسی بک اند
  • راه اندازی وب سرور
  • راه اندازی امنیت شبکه
  • توسعه دادن تجارت الکترونیک

برنامه نویسی وب چیست؟

همانطور که در این مطلب اشاره کردیم یکی دیگر از سبک های برنامه نویسی برنامه نویسی تحت وب یا برنامه نویسی مبتنی بر وب می باشد در این سبک از برنامه نویسی برای ساختن صفحات وب، وب سایت ها و غیره استفاده می شود. در این مطلب کارشناسان وب سایت آموزش برنامه نویسی صعود موارد و نکات مهم را در رابطه با برنامه نویسی وب برای شما بیان کردند همچنین شما می توانید از قسمت نظرات سوالات خود را در رابطه با برنامه نویسی وب با کارشناسان ما در میان بگذارید.