فکر ساختن وب سایت خود ممکن است سخت یا طاقت فرسا به نظر برسد. حتی ممکن است فکر کنید انجام این کار برای هرکسی غیرممکن است، مگر یک توسعه دهنده یا شخصی که سابقه طراحی وب دارد باشد. خب، کارشناسان واحد آموزش وب سایت صعود یک خبر خوب برای شما دارند سیستم مدیریت محتوای تحت وب (CMS) وجود دارد که استفاده از آن بسیار آسان است، تقریباً هر کسی می تواند با موفقیت یک وب سایت منحصر به فرد و حرفه ای برای تجارت، وبلاگ یا نمونه کار خود ایجاد کند که شاید اسم آن را شنیده باشید، بله به آن وردپرس می گویند.
وردپرس چیست؟ و چه کاربردی دارد؟
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) است که به شما امکان میزبانی و ساخت وب سایت را می دهد. وردپرس شامل معماری پلاگین و یک سیستم قالب است، بنابراین می توانید هر وب سایتی را متناسب با تجارت، وبلاگ، نمونه کارها یا فروشگاه آنلاین خود سفارشی کنید.
اما چگونه؟
این مقاله فرآیند گام به گام اساسی برای ایجاد وب سایت وردپرس خود و همچنین لیستی از نکات و ترفندهایی را که باید هنگام کار با وردپرس به خاطر بسپارید را در بر میگیرد. اما ابتدا، اجازه دهید به سوالی که اکثر مردم هنگام شروع به فکر کردن در مورد وب سایت جدید راه اندازی شده با وردپرس خود دارند پاسخ دهیم: تفاوت بین WordPress.org و WordPress.com چیست؟
Wordpress.org vs WordPress.com
تفاوت بین WordPress.org و WordPress.com به میزبانی وب سایت شما مربوط می شود. شما وب سایت یا وبلاگ خود را در WordPress.org از طریق یک ارائه دهنده میزبان شخص ثالث میزبانی می کنید. شما همچنین باید نرم افزار وردپرس خود را دانلود کنید، یک نام دامنه را در یک سایت شخص ثالث خریداری کنید و سرور خود را مدیریت کنید. این یک تجربه عملی بسیار بیشتر از WordPress.com است.
WordPress.com میزبانی وب سایت شما را برای شما ارائه می دهد. همچنین نیازی به دانلود نرم افزار یا مدیریت سرور ندارید. اگر WordPress.com را انتخاب کنید، آدرس وب سایت شما به این صورت خواهد بود: www.mywebsite.wordpress.com. با این حال، شما این امکان را دارید که حساب WordPress.com خود را نیز ارتقا دهید و یک دامنه سفارشی از یک ارائه دهنده شخص ثالث خریداری کنید(به این معنی که URL شما به این صورت خواهد بود: www.mywebsite.com).
کدام یک را بین WordPress.org و WordPress.com انتخاب کنیم؟
ممکن است از خود بپرسید که WordPress.org یا WordPress.com مناسبتر است؟ اجازه دهید تا چند مورد دیگر از مزایا و معایب هر دو گزینه را مرور کنیم تا بتوانید آگاهانه تصمیم بگیرید.
اگر می خواهید قدرت کاملی بر سفارشی سازی و کنترل وب سایت خود داشته باشید، Wordpress.org یک انتخاب ایده آل است. با این حال، مدیریت یک وب سایت WordPress.org مسئولیت زیادتری نسبت به مورد دیگر دارد. شما باید نام دامنه خود را خریداری و تنظیم کنید، افزونه ها و یک تم را آپلود و نصب کنید، کد وب سایت خود را ویرایش کنید و امنیت وب سایت خود را مدیریت کنید. استفاده از WordPress.org رایگان است، اما شما باید برای هر چیزی که برای داشتن یک وب سایت استفاده میشود، هزینه کنید.
اگر به دنبال یک گزینه همه کاره هستید که بیشتر کارهای سخت را برای شما انجام داده است WordPress.com یک انتخاب مناسب می باشد. شما هرگز نیازی به مدیریت سرور خود، پرداخت هزینه هاست یا خرید دامنه ندارید. همچنین تعدادی گزینه سفارشیسازی وجود دارد که با طرح WordPress.com به شما کمک میکند تا وبسایت خود را آنطور که میخواهید به نظر برسانید.
WordPress.com یک نسخه رایگان و پولی دارد. اگر به نسخه رایگان پایبند باشید، نمی توانید هیچ تم یا افزونه سفارشی را آپلود کنید و یک زیر دامنه وردپرس خواهید داشت. با این حال، همیشه این گزینه برای پرداخت هزینه ارتقاء پریمیوم و سایر برنامههایی وجود دارد که ویژگیها و کنترل بیشتری را در اختیار شما قرار میدهند، و همچنین امکان خرید دامنه سفارشی از طریق یک سایت شخص ثالث وجود دارد.
مزایا و معایب وردپرس
وردپرس در آغاز خود در سال 2003 فقط یک پلت فرم وبلاگ نویسی بود ولی در حال حاضر بزرگترین CMS موجود در بازار است. تا سپتامبر 2019، وردپرس با قدرت بیش از 34 درصد از وب سایت ها در اینترنت، خود را به عنوان یک پیشرو در صنعت وب سایت معرفی کرده است. وقتی نوبت به انتخاب یک پلتفرم برای ساخت وب سایت شما می رسد، ما به شما وردپرس را توصیه می کنیم.
در این قسمت قصد داریم تا به مزایا و معایب مهم و کلیدی وردپرس بپردازیم:
مزایا وردپرس:
1. CMS کاربر پسند
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای(CMS) قوی است زیرا منشاء آن در وبلاگ نویسی است. برای یک مدیر بسیار آسان است که در قسمت پشت صحنه سایت وردپرس خود حرکت کند، صفحات را ویرایش کند و محتوای جدید را بارگذاری کند. وردپرس سازماندهی محتوا را بدون دانش مدیریت وب سایت ساده می کند.
2. پلاگین ها(Plugins)
بیش از 54000 افزونه عمدتا رایگان و پولی در دسترس کاربران وردپرس وجود دارد. این افزونه ها به شما این امکان را می دهند که هر سایت وردپرسی را شخصی سازی و ارتقا دهید. اگر نیاز به ایجاد تغییرات خاصی در عملکرد سایت خود دارید، به احتمال زیاد افزونه ای برای انجام این کار وجود دارد.
3. سئو (SEO)
اهمیت بهترین شیوه های سئو در همه زمان ها بالاست. وردپرس در ترویج سئو بهترین شیوه ها کار خوبی انجام می دهد. پلاگین های سئو زیادی برای کمک به بهینه سازی محتوا، متا تگ ها، تمرکز بر کلمات کلیدی و موارد دیگر وجود دارد! افزونه انتخابی ما در Arc Stone Yoast SEO است.
4. پاسخگویی Responsive
وردپرس هزاران تم در دسترس دارد. به طور کلی، این تم ها در مورد پاسخگو بودن بسیار قابل اعتماد هستند.
5. منبع باز(Open Source)
وردپرس یک نرم افزار منبع باز Open Source است و هر کسی می تواند از کد منبع آن استفاده، مطالعه، تغییر و توزیع مجدد کند بسیاری از تم ها و افزونه ها تحت مجوز GPLv2 رایگان هستند و برنامه نویسان وردپرس به عنوان یک نرم افزار منبع باز می توانند به طور آشکار کد را به صورت آنلاین به اشتراک بگذارند.
معایب پلتفرم وردپرس
حال، می پردازیم که چرا وردپرس همیشه بهترین انتخاب نیست (و در این صورت چه باید کرد):
1. به روز رسانی
نصب بهروزرسانیها برای سلامت سایت وردپرس شما مهم است، اما اگر با دقت انجام نشود، میتواند دردسرساز شود. مضامین ممتاز وردپرس اغلب به روز می شوند و بهبود می یابند. این به روز رسانی ها برای حفظ امنیت مناسب در وب سایت های وردپرس مهم هستند. به روز رسانی ها ممکن است مشکلات کوچکی را برای یک وب سایت ایجاد کنند که در این صورت ممکن است مجبور شوید به حالت قدیمی وردپرس برگردید.
2. آسیب پذیری
وردپرس به عنوان یک پلتفرم منبع باز، برای هکرهای بالقوه جذاب است. برای کاهش این خطر، باز هم، خوب است که همیشه در انتخاب افزونه ها و تم ها برای سایت وردپرس خود آگاه باشید. همیشه کیفیت یک افزونه وردپرس را ارزیابی کرده و با احتیاط نصب کنید.
3. سرعت
تم های خاص حاوی تعداد زیادی کد عمومی غیر ضروری هستند. این می تواند سرعت سایت را کاهش دهد و باعث کندی بارگذاری شود. بدون تجربه قبلی وردپرس، درک اینکه به چه کدی نیاز دارید و بدون چه کدی می توانید انجام دهید، می تواند دشوار باشد. باز هم، این چیزی است که آژانسی مانند ArcStone می تواند به شما در جهت یابی کمک کند!
4. سفارشی سازی
همه ما در سرمایه گذاری در سفارشی سازی تردید داریم، زیرا ممکن است گران شود. وردپرس یک ابزار بسیار منعطف بر خلاف بسیاری از دیگر ابزارهای سازنده وب کشیدن و رها کردن موجود است. با این حال، اگر شما یک متخصص وردپرس نیستید و سایت خود را توسعه نداده اید، ممکن است این یک مشکل باشد. همانطور که در بالا ذکر شد، به روز رسانی هسته وردپرس ممکن است باعث ایجاد برخی مشکلات در سایت شما شود. این بهروزرسانیها ممکن است برخی از عملکردها را از بین ببرند و اگر بهترین روشها را هنگام طراحی سایت به کار نگیرید، میتواند به یک مشکل تبدیل شود.
چگونه با استفاده از وردپرس یک وب سایت بسازیم؟
وردپرس امروزه محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا شناخته می شود. سهولت استفاده و تطبیق پذیری آن اکثر کاربران و صاحبان مشاغل را قادر می سازد تا وب سایتی را ایجاد کنند که برای نیازهای آنها کار می کند. در اینجا آمده است که چگونه می توانید با استفاده از وردپرس یک وب سایت بسازید:
1. یک طرح وردپرس (فقط WordPress.com) را انتخاب کنید.
برای شروع ایجاد وب سایت خود، یک طرح وردپرس را انتخاب کنید. همانطور که قبلاً گفته شد، با WordPress.org شما فقط یک گزینه (رایگان) دارید اما لازم است دامنه، ارائه دهنده هاست، پلاگین ها، تم ها و هر چیز دیگری را که مربوط به سایت وردپرسی خود است خریداری کنید.
با WordPress.com، باید بین پنج ویژگی (آپشن) که ارائه می دهند یکی را انتخاب کنید. تفاوت اصلی بین این برنامه ها هزینه ماهانه، انواع سفارشی سازی سایت و دسترسی شما به ابزارهای بازاریابی است.
2. نام دامنه و ارائه دهنده هاست خود را تنظیم کنید.
تنظیم نام دامنه و انتخاب ارائه دهنده هاست خود برای وردپرس معمولاً در همان زمان در فرآیند ایجاد وب سایت اتفاق می افتد.
قبل از اینکه در مورد نحوه تکمیل آن وظایف صحبت کنیم، اجازه دهید تفاوت بین نام دامنه شما و ارائه دهنده هاست را مورد بحث قرار دهیم.
در مورد نام دامنه خود به عنوان آدرس خانه خود فکر کنید. اینگونه است که بازدیدکنندگان شما می توانند وب سایت شما را در اینترنت پیدا کنند. نام دامنه شما چیزی شبیه به این خواهد بود: www.example.com.
ارائه دهنده هاست شما مانند خانه شما است. جایی که فایل های وب سایت شما در واقع ذخیره می شوند. بدون ارائه دهنده هاست، سایت شما فضایی روی سرور برای "زندگی" نخواهد داشت. برخی از بهترین ارائه دهندگان هاست وردپرس شامل WP Engine، Bluehost و Kinsta هستند.
نحوه انتخاب ارائه دهندگان دامنه و هاست
مجدداً WordPress.org از شما می خواهد که دامنه خود را ایجاد کنید و یک ارائه دهنده میزبان شخص ثالث برای وب سایت خود پیدا کنید. WordPress.com به شما امکان می دهد بسته به طرحی که انتخاب می کنید تصمیم بگیرید که آیا یک دامنه سفارشی می خواهید یا نه، اما میزبانی را برای شما انجام می دهد.
3. وردپرس را نصب کنید.
اگر از یک ارائه دهنده میزبانی خارج از وردپرس استفاده می کنید، باید CMS را نصب کنید تا دامنه جدید خود را به وب سایت خود متصل کنید. این بار، بیایید از GoDaddy به عنوان مثال استفاده کنیم. (نگران نباشید، مهم نیست که ارائه دهنده میزبانی که انتخاب می کنید، این روند مشابه به نظر می رسد.)
توجه: اگر از یک سرویس میزبانی مدیریت شده وردپرس مانند WP Engine یا Kinsta استفاده می کنید، نیازی به انجام این فرآیند نخواهید داشت، زیرا این سرویس ها به طور خاص برای وردپرس ساخته شده اند و وردپرس را برای شما نصب می کنند. برای شروع، وارد حساب GoDaddy خود شوید، روی میزبانی وب و سپس مدیریت کلیک کنید. شما به صفحه ای نمایش داده می شوید که جزئیات حساب خود را در آن نشان می دهد.
4. تم و قالب خود را انتخاب کنید.
میتوانید وبسایت وردپرس خود را با استفاده از تمها و قالبهای وردپرس سفارشی کنید، که هر کدام از طرحها، سبکهای قالببندی، رنگها، فونتها و گزینههای بصری دیگر را شامل میشود. وردپرس به طور خودکار یک تم پیش فرض را اعمال می کند که نسبتاً ساده به نظر می رسد.
شما می توانید آن را نگه دارید، اما بازدیدکنندگان وب سایت شما ممکن است چندان تحت تأثیر قرار نگیرند. یک پوسته وردپرس سفارشی، چه پولی باشد و چه رایگان، وب سایت شما را برای خریداران شما جذاب و حرفه ای می کند.
5. پست ها و صفحات را به وب سایت خود اضافه کنید.
وقتی محتوا را به وب سایت وردپرس خود اضافه می کنید، معمولاً به صورت پست و صفحه نمایش داده می شود. پست ها (یا "صفحات پویا") معمولاً برای وبلاگ ها و نمونه کارها استفاده می شوند زیرا به طور خودکار جدیدترین محتوای وب سایت شما را در بالای محتوای ویژه شما قرار می دهند.
صفحات ثابت هستند، به همین دلیل است که بیشتر برای صاحبان مشاغل جذاب هستند محتوای اضافه شده در همان مکان باقی می ماند.
6. پلاگین ها را نصب کنید.
افزونه ها بخش هایی از نرم افزار هستند که قابلیت هایی را به وب سایت وردپرس شما اضافه می کنند و تجربه کاربری را افزایش می دهند. با بیش از 55000 افزونه موجود، گزینه هایی برای اکثر انواع وب سایت ها و کاربران وجود دارد.
برخی از محبوب ترین افزونه های موجود عبارتند از:
- افزونه وردپرس HubSpot: به راحتی پاپ آپ ها، فرم ها و چت زنده را به وب سایت وردپرس خود اضافه کنید. و به عنوان یک امتیاز اضافی، این افزونه یا سایر پلاگین های CRM را با HubSpot CRM خود جفت کنید.
- All in One SEO: یک افزونه SEO با رتبه برتر که توسط مشاغل برای بهبود رتبه بندی خود و کشف فرصت های جدید رشد SEO استفاده می شود.
- Yoast SEO: افزونه پیشرو برای کمک به شما در سئو داخلی صفحه. این برنامه قبل از اینکه سایت خود را به صورت زنده فعال کنید، مطمئن می شود که بهترین روش ها را دنبال می کنید.
- TablePress: به یک جدول در سایت خود نیاز دارید؟ جلوترش رو نگاه نکن.
- چارچوب SEO: افزونه دیگری که می تواند به شما در تسلط بر سئو سایت کمک کند.
- Weglot: یک افزونه ترجمه برتر برای ترجمه وب سایت های وردپرس و ووکامرس.
7. وب سایت خود را برای افزایش سرعت صفحه بهینه کنید.
عملکرد وب سایت بخش مهمی از تجربه کاربر است. اگر بارگذاری یک صفحه بیش از حد طول بکشد، بازدیدکنندگان شما به سرعت به سایت دیگری منتقل می شوند. شما نمی خواهید با سرعت کم بازدیدکنندگان را ناامید کنید.
با فعال کردن کش مرورگر می توانید عملکرد وب سایت خود را بهبود بخشید. کش مرورگر فرآیند ذخیره موقت داده های وب سایت شما در مرورگرهای بازدیدکنندگان است. به این ترتیب، محتوای شما برای نمایش در مرورگر نیازی به ارسال از سرور وب ندارد، که باعث افزایش سرعت وب سایت می شود.
برای فعال کردن کش برای وب سایت خود، یک افزونه کش را با فرآیندی که در بالا توضیح داده شد نصب و فعال کنید.
8. از نمونه های وب سایت وردپرس الهام بگیرید.
همانطور که شروع به سفارشی سازی وب سایت خود می کنید، ممکن است از همه گزینه هایی که دارید غافل شوید. به جای شروع کامل از صفر، به الهام گرفتن از سایر وب سایت های نمونه وردپرس کمک می کند.
در این مطلب کارشناسان وب سایت آموزشی صعود به طور کلی شما را با نرم افزار تحت وب یا سیستم مدیریت محتوا (CMS) وردپرس آَشنا کردند در این مطلب کارشناسان ما درباره کاربرد پلتفرم وردپرس، مزایا و معایب آن آموزش ساخت وب سایت با استفاده از وردپرس برای شما مخاطبان علاقه مند به بحث طراحی سایت صحبت کردند همینطور شما برای آشنایی بیشتر با بحث طراحی سایت می توانید مقاله ی طراحی سایت چیست؟ را مطالعه کنید. همچنین در صورت بروز هرگونه سوال در رابطه با وردپرس چیست؟ و چه کاربردی دارد؟ میتوانید از قسمت نظرات با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
درباره مطلب دیدگاهی بنویسید