در مقالات و مطالب گذشته وب سایت آموزش برنامه نویسی صعود به معرفی و بررسی زبان های برنامه نویسی زیادی پرذداختیم که هر کدام خط و مشی های خاص خود را دارند و گره خاصی از کار توسعه دهندگان و برنامه نویسان باز میکنند. اما در این مقاله گروه آموزش برنامه نویسی صعود قصد دارند تا به سوالی که با دیدن این همه زبان برنامه نویسی در ذهن ما شکل میگیرد یعنی چرا این همه زبان برنامه نویسی وجود دارد؟ پاسخ دهند. پس اگر این بحث برای شما جالب است و سوال چرا این همه زبان برنامه نویسی وجود دارد؟ در ذهن شما هم شکل گرفته در این مقاله همراه گروه آموزشی صعود باشید. گروه آموزشی صعود پیشنهاد میکنند تا در رابطه با این موضوع حتما مقالات، برنامه نویسی چیست؟ و چگونه یک برنامه نویس شویم؟ را مطالعه کنید.

چرا این همه زبان برنامه نویسی وجود دارد؟

زبان های برنامه نویسی بسیار زیادی وجود دارد و هر چند سال یکبار تعداد بیشتری از آنها توسعه می یابد. گروه آموزش برنامه نویسی صعود #Python، JavaScript ،PHP ،C++ ،Ruby ،Java ،C و بسیاری موارد دیگر در این مقاله برای شما می سنجند و هدف هر کدام را برای شما شرح میدهند. بنابراین ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که چرا این همه زبان برنامه نویسی وجود دارد، و آیا ما حتی به همه آنها نیاز داریم؟ در این مقاله، یاد خواهید گرفت که چرا توسعه دهندگان به ایجاد زبان های برنامه نویسی بیشتری ادامه می دهند و چگونه می توانید انتخاب کنید که کدام یک را یاد بگیرید.

چرا این همه زبان برنامه نویسی وجود دارد؟

تکامل فناوری و زبان های برنامه نویسی

اولین و شاید بزرگترین دلیلی که چرا ما زبان های برنامه نویسی زیادی داریم این است که فناوری همیشه در حال پیشرفت است. با به وجود آمدن و پیشرفت فناوری‌های بیشتر، به ابزارهای بیشتری نیاز داریم که بتوانند نرم‌افزاری برای این فناوری‌ها بسازند. زبان های برنامه نویسی که ما در حال حاضر داریم ممکن است نتوانند با مشکلات خاصی که به دلیل ماهیت قابلیت های زبان ها ایجاد میشود، مقابله کنند. این موضوع ممکن است آنقدر منحصر به فرد باشد که هیچ راه حلی وجود نداشته باشد که نیازهای آنها را برطرف کند، بنابراین افراد یا شرکت ها تصمیم می گیرند خودشان یک زبان جدید ایجاد کنند.

در اینجا چند نمونه قابل توجه از زبان های برنامه نویسی که بر اساس نیازهای خاص توسعه یافته اند آورده شده است:

C .1 - دنیس ریچی و آزمایشگاه بل در سال 1972 زبان C را برای غلبه بر مشکلات زبان های قدیمی تر ایجاد کردند. آنها ابتدا از C برای اجرای سیستم عامل یونیکس استفاده کردند. امروزه تقریباً بر روی انواع نرم افزارها و سخت افزارها قابل اجرا است.

C++ Bjarne Stroustrup - C++ .2 را در سال 1985 به دو دلیل اصلی ایجاد کرد. دلیل اول ارتقاء ویژگی های زبان برنامه نویسی C و دلیل دوم در دسترس قرار دادن آن برای همه برای استفاده در همه زمینه ها بود.

PHP - PHP .3 در سال 1994 توسط Rasmus Lerdorf ایجاد شد و او در ابتدا از آن برای یک پروژه شخصی استفاده کرد. بعداً او این زبان را بهبود بخشید و آن را برای عموم منتشر کرد و توسعه دهندگان شروع به استفاده شدید از آن برای توسعه وب کردند.

4. Go - گوگل در سال 2009 Go را ایجاد کرد زیرا زبان هایی که در آن زمان با آنها کار می کردند برای انجام برخی کارها بسیار کند و ناخوشایند بودند. همچنین، گوگل یک زبان برنامه نویسی می خواست که از نظر عملکرد سریع باشد اما خواندن آن همچنان نسبتاً ساده باشد.

5. Javascript - Netscape در سال 1995 جاوا اسکریپت را ایجاد کرد. آنها در ابتدا آن را برای توسعه front end ایجاد کردند تا هم توسعه دهندگان وب و هم طراحان بتوانند ویژگی های وب سایت را در یک بازه زمانی کوتاه بیاموزند و ایجاد کنند. اکنون از آن برای توسعه پشتی، جلویی و توسعه موبایل استفاده می کنیم.

انواع مختلف مشاغل برنامه نویس به زبان های مختلفی نیاز دارند

دلیل دیگری که ما زبان های برنامه نویسی زیادی داریم این است که انواع مختلفی از مشاغل توسعه دهنده وجود دارد که به ابزارهای مختلفی نیاز دارند. مثل یک پزشک و بیمارانش به آن فکر کنید. وظیفه پزشک معالجه بیماران است. انواع مختلفی از بیماری ها و آسیب ها وجود دارد و هر یک به اندازه کافی پیچیده است که بتوان با روش های درمانی مختلف آن را درمان کرد. بنابراین پزشکان در زمینه های خاصی مانند قلب، دندانپزشکی، جراحی و غیره تخصص دارند. همین امر در مورد برنامه نویسان نیز صادق است. از آنجایی که نرم‌افزارها و پلتفرم‌های مختلفی وجود دارد که هر کدام به ابزارها و ویژگی‌های خاص خود نیاز دارند، برنامه‌نویسان نیز می‌توانند مانند پزشکان متخصص شوند.

در اینجا برخی از مشاغل توسعه دهنده و زبان های برنامه نویسی اصلی که آنها استفاده می کنند آورده شده است:

1- توسعه دهندگان بازی از++C یا #C برای ساخت بازی های ویدیویی برای رایانه های شخصی و کنسول ها استفاده می کنند.

2- توسعه دهندگان وب از HTML ،CSS، جاوا اسکریپت و PHP برای ساخت وب سایت ها و برنامه های کاربردی وب استفاده می کنند.

3- توسعه دهندگان اپلیکیشن موبایل از جاوا و کاتلین برای ساخت اپلیکیشن های اندرویدی یا از سویفت برای ساخت اپلیکیشن های iOS استفاده می کنند.

4- توسعه دهندگان نرم افزار از #C++، C و Java برای ساخت برنامه های دسکتاپ، برنامه های کاربردی تجاری و نرم افزارهای سیستمی استفاده می کنند.

5- دانشمندان داده از Python ،R و MatLab برای تجزیه و تحلیل داده ها برای اهداف علمی و آموزشی استفاده می کنند.

6- اینها تنها زبانهایی نیستند که می توانید برای انجام این کارها استفاده کنید. اینها تنها نمونه هایی از پرکاربردترین آنها هستند.

توسعه دهندگان برای پروژه های خود نیازها و اهداف متفاوتی دارند

دلیل سوم وجود زبان های برنامه نویسی بسیار زیاد این است که همه آنها اهداف توسعه دهنده یا یک شرکت را برآورده نمی کنند. توسعه دهندگان مختلف اهداف و اولویت های خاص خود را دارند و برخی از زبان های برنامه نویسی برای انواع خاصی از وظایف بهتر از سایرین مناسب هستند.

1- برخی از توسعه دهندگان یک زبان برنامه نویسی می خواهند که فوق العاده سریع و کارآمد باشد. Go یا ++C برای آنها بهترین انتخاب است. این زبان ها کنترل بسیار دقیقی را بر منابع سیستم مانند حافظه و رشته ها امکان پذیر می کنند.

2- توسعه دهندگان دیگر زبان برنامه نویسی می خواهند که بتواند برنامه را در چند روز بسازد و نه چند هفته. به جاوا اسکریپت سلام کنید! پیدا کردن زبان همه کاره تر سخت است. می‌توانید از JS در همه جا از باطن گرفته تا برنامه‌های وب و موبایل استفاده کنید.

3- سپس برخی از توسعه دهندگان یک زبان برنامه نویسی را برای یک کار خاص ترجیح می دهند. در سال 2021 یک تن علم داده در پایتون ارائه می شود.

4- در نهایت، برخی از توسعه دهندگان یک زبان برنامه نویسی می خواهند که کار با آن سرگرم کننده باشد. Haskell یا Lisp را امتحان کنید و به من بگویید که چگونه پیش می رود :)

نحوه انتخاب زبان برنامه نویسی

اکنون که متوجه شدید چرا زبان های برنامه نویسی زیادی وجود دارد، احتمالاً یک سوال دیگر وجود دارد که در ادامه می پرسید:

کدام زبان برنامه نویسی را یاد بگیرم؟

خوشبختانه، یک پاسخ کاملاً سرراست وجود دارد: به جای اینکه به خود زبان های برنامه نویسی نگاه کنید، باید به اهداف نهایی خود فکر کنید.

1- می خواهید در چه نوع شغل برنامه نویسی کار کنید؟ چه چیزی می خواهید بسازید؟ آگهی های شغلی در منطقه شما چه نیازی دارد؟ وقتی به این عوامل نگاه کردید، می توانید زبان برنامه نویسی را انتخاب کنید که به شما در رسیدن به هدفتان کمک کند.

2- به عنوان مثال، اگر هدف شما ایجاد یک وب سایت حرفه ای است، HTML، CSS و جاوا اسکریپت را یاد بگیرید.

3- اگر می خواهید به توسعه بازی نفوذ کنید، پس از ++C و #C استفاده کنید.

4- یا اگر می خواهید حرفه خود را در برنامه های تلفن همراه شروع کنید، باید Swift را برای برنامه های iOS و Java یا Kotlin را برای برنامه های اندروید بررسی کنید.

کلام آخر

به طور خلاصه، دلیل اصلی وجود بسیاری از زبان های برنامه نویسی این است که مسائل مختلف به ابزارهای مختلفی برای حل آنها نیاز دارند. هر زبان برنامه نویسی دارای ویژگی ها و ویژگی های خاصی است که آن را برای کارهای خاص مناسب می کند. درست مانند اینکه مشاغل دکتر به تخصص های مختلف تقسیم می شوند و هر کدام مشکلات پیچیده را حل می کنند و از ابزارهای مناسب برای شغل خود استفاده می کنند، در برنامه نویسی نیز همین گونه است.ما گروه آموزشی صعود امیدوارم این مقاله به سوالات شما پاسخ داده باشد و به شما ایده بهتری داده باشد که چه زبان برنامه نویسی را برای حرفه خود به عنوان برنامه نویس انتخاب کنید. همچنین شما میتوانید سوالات، انتقادات و پیشنهادات خود را در رابطه با موضوع چرا این همه زبان برنامه نویسی وجود دارد؟ از قسمت نظرات با کارشناسان گروه آموزش برنامه نویسی صعود در میان بگذارید. در صورت تمایل میتوانید گروه آموزشی صعود را در شبکه های اجتماعی اینستاگرام و تلگرام دنبال کنید.